Urdaira baserria, Aginaga Auz. 63
20170 Usurbil (Gipuzkoa)
info@urdairasagardotegia.com
www.urdairasagardotegia.com
943 37 26 91
Urdaira baserria, Aginaga Auz. 63
20170 Usurbil (Gipuzkoa)
info@urdairasagardotegia.com
www.urdairasagardotegia.com
943 37 26 91
Patxi Azkonobieta eta Josune Irazusta
Urtarriletik apirilera (txotx garaian).
Txotx garaian.
Asteartetik larunbatera afariak.
Larunbat eguerdietan irekita.
Txangurroa da sagardotegiko berezitasun nabarmena.
1990. urtean ekin zioten Josune eta Patxi senar-emazteek abentura berri honi, Patxiren aita Joxe Leonen laguntzarekin. Baserrian aspaldidanik zuten sagardoa egiteko ohitura eta horri heldu nahian bide berriari ekin zioten, sagardogile profesional bihurtu arte. Bertako sagarra, etxekoa zein inguruko baserritakoa, ibiltzen dute, bertakoa sustatuz. Lan honen fruitu da beren sagardoaren harrera ona hainbat lehiaketatan: Foru Aldundiaren Txapelketan bigarren saria bitan lortuta eta 2019ko Sagardo Txapelketa Herrikoian hirugarren saria eskuratuta. Sagardo ekoizpenaz gain, sorreran apustu egin zuten sagardotegiko menuan bertan aldaketa batzuk egiteko, tartean txangurroa eskaintzea. Arrakasta ikusita, berezitasun bihurtu da bertara otordua egitera joaten direnentzat.
Patxi Azkonobieta, Josune Irazusta eta Ane Azkonobieta gurasoak eta alaba dira lan taldearen oinarria.
Usurbilgo Aginaga auzoan dago Urdaira sagardotegia, beren sagastiz inguratuta. Izan ere, etxeko sagarra da Urdaira Euskal Sagardoaren oinarri, sagar mota eta erabilera egokia medio.
Betitik uztartu ditu sagargintza eta sagardogintza Urdaira sagardotegiak, eta ezagutza handia du bai bertako sagar desberdinen ezaugarrietan eta baita sagar mota bakoitzaren jarreran ere. Etxeko sagarraz gain, inguruko baserrietakoa ere ibiltzen du Urdaira sagardotegiak.
Urtebi txiki, Urtebi handi, Moko, Txalaka, Gezamina.
Sagastiak baserriaren bueltan ditugu denak, baserria inguratuz.
Kolore hori bizia du, eta fruta usain nabarmena. Ahoan orekatua da eta txinparta fin eta luzekoa.
Baserriaren kokapenari esker egutera aldera ditu sagasti guztiak Urdairak, eta, horri esker, lortzen dugun sagardoak zapore berezia du, sagarra ondo gozatzen delako.
Kolore hori bizia du, eta fruta usain nabarmena. Ahoan orekatua da eta txinparta fin eta luzekoa.
Baserriaren kokapenari esker egutera aldera ditu sagasti guztiak Urdairak, eta, horri esker, lortzen dugun sagardoak zapore berezia du, sagarra ondo gozatzen delako.
Urtebi txiki, Urtebi handi, Moko, Txalaka, Gezamina.
Sagastiak baserriaren bueltan ditugu denak, baserria inguratuz.